J&K GK Questions For Various Exams || General Knowledge MCQ || Download PDF


General Knowledge Questions with Special Reference to J&K
These are very important questions for the Written Examination in Indian Army, J&K Police, and BSF & CISF for the post of Constable.

Q1. The Sher-i-Kashmir University of Agriculture Science and Technology

Answer: 1982

Q2. The Ancient book on history of Kashmir “Rajatrangini” completed in

Answer:1149 – 1150

Q3. The Author of Kashmiri Book “ Rajatrangini”

Answer: Kalhana

Q4. The Article 370 of the Union Constitution was adopted in

Answer:17 Oct 1949

Q5.Panchayat Election held in Kashmir for the first time

Answer: 9 Aug 1969



Q6. Mid Day Meal Scheme Launched in the year of

Answer: Oct 1995

Q7. When was first state Constituent Assembly elected in Jammu & Kashmir?

Answer: 1951

Q8. The first amendment in the Constitution of J&K in

Answer: 13 Oct 1959

Q9. Mobile Service Launched in J&K

Answer: August 2003

Q10. J&K Academy of Art, Culture & Languages set up in

Answer:  24 Oct 1958


Scroll to Top